mandag 1. oktober 2012

helgetur til Hue

I helgen som var dro jeg helt til Hue, egentlig er det ikke langt, ville bare virke dramatisk. Vi hadde fint vær, det var en fullmåne festival og en rullestol, noe som gjorde det hele mye mer intressant. Da vi ankom Hue forstod vi raskt at vi hadde funnet jackpoten, de som jobbet der var kjempe hyggelige og vi fikk en ut av det vanlige god saft. Rommene var også fine. Så bortsett fra at de hadde en creepy kjempe fisk, vil jeg anbefale hotelet videre.

Vi var en ganske stor gruppe som dro fra Hoi an på fredag, så det hadde vært litt kulere hvis vi hadde okkupert et hotell, desverre var vi fordelt ut på fem hoteller. Vi hadde aldri vært i Hue, men forstod raskt at vi bodde i backpackersentrum (der alle utestedene, hotellene og resturantene er), så jeg vet ikke helt hvorfor vi kom opp med den geniale ideen om å lete etter et spise sted på andre siden av broa. Likevel, det var det vi gjorde så på andre siden av byen skulle vi, med rullestol. Der var det selvfølgelig ingenting annet enn hus, så etter 40 minutter gange, kastet vi inn hånkle og taxi hjem. Da vi omsider kom tilbake tok vi første og beste. Etter det møtte vi opp med noen andre jenter, og bestilte et par jegerbombs før vi tok kvelden.yey.

På Lørdag var det tidlig opp, og vi leide scootere med sjåfør for å utforske de ulike tombsa i område. Tombs er hvilke stedet til de tidligere keiserene. Jeg elsker å kjøre scooter. Vi var også veldig heldige med sjåførene som hjalp oss opp og ned, bort og fram med rullestolen. Så det hele tok mye lengre tid enn det kunne tatt, likevel ikke noe problem. Så min tålmodighet og hjelpsomhet fylte opp karma beholderen, nå kan jeg gjøre som jeg vil. haha neida. på Lørdagskvelden brant vi penger på jegerbombs, og avsluttet på et lite sjarmerende discotek.

Søndagen var også tidlig opp, og i motsettning til de andre dagene hadde vi desverre dårlig tid. Så vi dro til den forlatte byen, som var en kjempe skuffelse, men likevel noe man føler man må se. Trist hvordan Amerikakrigen har ødelagt slike historiske steder her i Vietnam. Høydepunktet for de fleste var nok det å nesten bli adoptert av en stor turistgruppe med godt voksne Aussier. Mitt høydepunkt derimot var å se på konstruksjonsarbeidet som like gjerne kunne vært lablet med "made in china".

Alt i alt en fin tur.

fullemåne festivalen: der de feirer fullmåne, og alle guttene er i store gjenger og kjører bil, danser med drager og slår på trommer. Like bråkete som Norsk russetid, takk og pris varer det bare 1/4 del av tiden.










































1 kommentar:

  1. Det så veldig spennende ut. :) Kos deg videre!

    SvarSlett